Kineziterapija na savremen način - Centar za oporavak Fizioline Subotica
fizioline-centar za oporavak
fizioline
182
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-182,bridge-core-2.4.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive
 

Kineziterapija

Kineziterapija, korektivna terapija (grč. kinesis – pokret, therapeio – lečenje) je vrsta fizikalne terapije i oblast sportske medicine, koja se karakteriše primenom pokreta usklađenih sa terapijskim zahtevom i pacijentom u celini.

Terapija pokretom je jedna od metoda medicinske rehabilitacije. Znači, kineziterapija je forma lečenja koja, koristeći pokret ili kretanje kao osnovni instrument u naporu, poboljšava narušeno zdravstveno stanje ili dovodi do potpunog izlečenja. Povoljni efekti kineziterapije mogu biti lokalni i opšti.

Najčešći kineziterapijski postupci su vežbe, sportske aktivnosti i rekreacione aktivnosti, koji se sprovode u cilju aktivnog lečenja ili prevencije.

Kineziterapija u Centru Fizioline:

Kineziterapija (stariji naziv korektivna terapija) se u suštini zasniva na primeni vežbi zasnovanih na naučnim principima. Ove vežbe su tako prilagođene da povećavaju snagu, izdržljivost i mobilnost osoba sa funkcionalnim ograničenjima. Terapija pokretom pomaže i kod onih (sportisti) koji zahtevaju produženu fizičku kondiciju. Centar za oporavak Fizioline u okviru svojih usluga sadrži i kineziterapiju u različitim oblicima. Vežbe za osteoporozu, korektivna gimnastika, vežbe za cervikalni i lumbalni sindrom deo su naše standardne ponude. Ukoliko postoji potreba za dodatnim vidovima ove terapije, u razgovoru sa terapeutom ćete doći do odgovarajućeg načina za adekvatan oporavak.

Osnovni ciljevi kineziterapije su:

  • Prevencija oštećenja funkcije lokomotornog sistem
  • Poboljšanje segmentne i opšte lokomotorne funkcije, glavni preduslov za postizanje ovog cilja je dobra evaluacija lokomotornog sistema
  • Poboljšanje ili lečenje narušenih funkcije kardiovaskularnog, respiratornog i drugih sistema

Ovakvi ciljevi se pred kineziterapiju postavljaju u mnogobrojnim bolestima kod kojih je narušena kondicija organizma. U drugom slučaju, ako se dekondicioniranost organizma očekuje tokom razvoja osnovne bolesti (npr. kod moždanog krvarenja). Pre propisivanja ovakvih kineziterapijskih protokola, potrebna je dobra dijagnostika i procena funkcionalnog kapaciteta kardiorespiratornog sistema pacijenata.

Cenovnik usluga u Centru za oporavak Fizioline možete da pogledate klikom na ovaj link. Pored sajta, informacije o aktuelnostima i novim ponudama možete da saznate na našim društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

Centar za Vaš oporavak

Rezervišite svoj termin na vreme