Fizioterapija na savremen način - Centar za oporavak Fizioline
fizioline-centar za oporavak
fizioline
180
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-180,bridge-core-2.4.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive
 

Fizioterapija

Fizioterapija je u Centru za oporavak Fizioline obuhvaćena u mnogo različitih kategorija. Stoga, pronalaženje najbolje kombinacije terapija za svakog pojedinačnog korisnika jedan je od naših ciljeva. Fizikalna (fizio) terapija se primenjuje u cilju očuvanja zdravlja i zdravog funkcionisanja ljudi sa različitim potrebama, nastalim usled povrede ili bolesti. Fizioterapija se u Centru za oporavak Fizioline sprovodi uz pomoć: TEKAR aparata, lasera, magneta, ultrazvuka i sa AQUILO kriokompresivnim čizmama.

Uz preporuku i savete naših terapeuta, moguće je kombinovati sledeće aparate i usluge:

Akvilo kriokompresivni sistem za oporavak

Akvilo kriokompresivni sistem omogućava jedinstveni način oporavka putem ćelija koje se pune hladnom ili toplom vodom. Tom prilikom, koža ostaje potpuno suva. Postiže se efekat presoterapije uz krio i termoterapiju u jednom uređaju.

Savremena fizioterapija - Čovek obuva čizme iz seta za kriokompresiju AQUILO

Upotrebom krioterapije, potom termoterapije, koja je moguća uz pomoć grejača, postiže se jedinstvena kontrast terapija. Zbog ovog tipa kontrasta, oporavak nikad nije bio efikasniji.

Pored veoma uspešnog procesa oporavka, Akvilo sistem efikasno pomaže i izbacivanju viška vode. Takođe pokazuje odlične rezultate i kao priprema za masažu.

Savremena fizioterapija - Čovek obuva čizme iz seta za kriokompresiju AQUILO
Fizioterapija - Set za kriokompresiju AQUILO

Trajanje terapije je oko 40 minuta.

Fizioterapija uz ultrazvuk + elektroterapiju

Fizioterapija - vežba za koleno

U Fizioline centru postoji mogućnost korišćenja i kombinovanja ultrazvučna terapije i 11 vrsta elektroterapije. Uz pomoć terapeuta doći ćete do najbolje kombinacije koja će imati dugoročne povoljne efekte.

Terapije strujom pozitivno deluju na smanjenje bola, a dejstvo terapije se ispoljava i nekoliko časova nakon terapije. Elektroterapija stimuliše mišiće i cirkulaciju, posebno nakon dugotrajnog mirovanja.

Ultrazvuk se u terapijske svrhe koristi za smanjenje lokalnog otoka, za ubrzavanje oporavka mišića i tetiva, smanjenje lokalnog otoka, deluje i kod problema sa zglobovima i kod zarastanja ožiljaka.

Trajanje terapije: od 10 do 30 minuta.

Laser

Fizioterapija - vežba za koleno

Uz jednostavno prilagođavanje i doziranje lasera, laseroterapija će biti efikasno sprovedena u zavisnosti od potreba za oporavkom.

Ova savremena mašina sama računa vreme terapije, te će u skladu sa tim trajanje terapije biti automatski prilagođeno.

Upotreba lasera skraćuje vreme lečenja i ima veoma povoljan efekat na regeneraciju mišićnih vlakana (sportska povreda), perifernih nerava, kostiju i kože.

Laser je takođe efikasan i kod oboljenja kičmenog stuba – spondiloze, kao i kod reumatskih bolesti.

Magnet

Fizioterapija - vežba za koleno

Magnetoterapija sa mogućnošću velike izlazne snage pruža efikasnu terapiju koja Vam ne pruža nikakav neprijatan osećaj tokom terapije.

Svoje povoljne efekte posebno iskazuje na artritis, reumu, kao i na male i srednje rupture.

Trajanje terapije: od 20 do 40 minuta.

Fizioterapija uz radiotalasni aparat TEKAR

Inovativni aparat Medi Pharon 5 je elektro-radio talasni uređaj poslednje generacije koji omogućava visok nivo terapeutskog tretmana.

Tekar svoju efikasnost posebno ispoljava u oporavku od: istegnutih mišića, uganuća, trauma mišićnog porekla, ali svoju primenu pronalazi i u estetske svrhe – borba protiv celulita, kao i gubljenje telesne težine. Povoljno deluje i na zatezanje lica zbog kolagena. U kombinaciji sa manuelnom terapijom – masažom, postižu se još bolji rezultati.

Preporučujemo odlazak na TEKAR terapiju nakon odlaska u hiperbaričnu komoru.

U zavisnosti od mesta koje se tretira, formira se i trajanje terapije.

Cenovnik usluga u Centru za oporavak Fizioline možete da pogledate klikom na ovaj link. Pored sajta, informacije o aktuelnostima i novim ponudama možete da saznate na našim društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

Centar za Vaš oporavak

Rezervišite svoj termin na vreme